Aktiviteter

September

30

Nya Vägar-konferensen 2020 genomförs som en livestreamad heldag onsdagen den 30 september. Talarna medverkar live i studion i Västervik (med något undantag) och du följer konferensen digitalt med goda möjligheter till interaktion och dialog med moderator Johan Wester och de medverkande talarna. På förmiddagen den 1 oktober kan du välja bland ett gäng spännande parallellpass med anknytning till konferensens tema. Medverkar gör högskole- och forskningsministern Matilda Ernkrans, generaldirektören för UKÄ, Anders Söderholm, TCO:s ordförande Therese Svanström, SFS-ordföranden Simon Edström och många fler. Allt om konferensen, program och medverkande finns här: http://nyavagar.se/konferens/
Oktober

20

Har vi samverkansmetoder för att kvalitetssäkra utbildning och lösningar på hur vi möter samhällets utmaningar? Linnéuniversitetet bjuder in till två digitala halvdagar med dialogseminarier och workshops för dig som är intresserad av samverkansfrågor kopplat till utbildning. Program och anmälan: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/konferenser/unilink-arenatraff/ Arenaträffen riktar sig till personal på lärosäten som arbetar med samverkansfrågor, med syftet att utbyta erfarenheter, diskutera aktuella frågor samt utveckla och tillvarata gemensamma intressen. Evenemanget är öppet för såväl medlemmar som icke-medlemmar i UniLink.
November

12

Reservera tid i kalendern för en digital mini-konferens den 12/11 kl 9-12 om hur universitet blir ankarinstitutioner i sina regioner och hur det omgivande samhällets behov och intressen kan involveras i lärosätenas verksamhet. Dagen är ett bra tillfälle att bekanta sig med termer som ”Civic University” och ”Public Engagement” samt träffa och diskutera med representanter från svenska och brittiska lärosäten och organisationer. Båda ämnen kommer vi att djupdyka i under studieresan till Skottland som UniLink planerar att genomföra våren 2021 om omständigheterna tillåter. Mer information och länk till registrering kommer.
Se arkivet